Előfizetői tartalom

Lassan kifuthat a pénzből a Nokia?

Portfolio
A Nokia részvényeink piacát tegnap ismét megtalálták az eladók, a finn mobilgyártó papírjai közel 6%-ot estek. Az esés hátterében az állhatott, hogy a befektetők az osztalékfizetés beszüntetése miatt kezdtek aggódni, ami pedig évtizedek óta nem fordult elő a cégnél. Ma már egy kisebb felfelé korrekció bontakozott ki a részvények piacán, jelenleg 3% feletti emelkedést mutat az árfolyam.

Folyamatosan fogyasztja készpénzállományát a Nokia, miközben régóta azon munkálkodik, hogy felvegye a versenyt az okostelefonok piacán. A becslések szerint a cég havonta 300 millió dollárnyi készpénzt éget el. Az elemzők és a befektetők ezért amiatt kezdtek aggódni, hogy ha így folytatja a társaság és nem sikerül gyorsan elérni a fordulatot, akkor kifogyhat a készpénzből....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés