Előfizetői tartalom

Elkészült az Opel új magyarországi motorgyára

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Sedran, az Opel igazgatótanácsának alelnöke csütörtökön avatta fel az Opel új flexibilis motorgyárát Szentgotthárdon. Az 500 millió eurós fejlesztésnek köszönhetően egy teljesen új motorcsalád gyártása kezdődik majd meg. A beruházással 800 új munkahelyet teremtenek, de a beszállítóknál ennek akár a többszöröse is lehet az új munkahelyek száma.

Az Opel Flex Motorgyár projektjét 2010 szeptemberében Orbán Viktor miniszterelnök és Reinald Hoben, az Opel/Vauxhall akkori alelnöke közösen jelentette be. A beruházás 5,5 milliárd forintnyi állami támogatásban részesült. Az alapkövet 2011 márciusában rakták le szintén a miniszterelnök jelenlétében, majd szeptemberben már tető alatt állt a 30 ezer négyzetméteres csarnok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés