Előfizetői tartalom

Végzetes döntésre készül a német alkotmánybíróság?

Portfolio
A német alkotmánybíróság egy bajor keresztényszociális képviselő javaslatára közölte: megvizsgálja annak lehetőségét, hogy elhalassza a piac által már régóta várt döntését az állandó európai válságkezelési alap, az ESM jogszerűségéről. Jelen állás szerint szerdán hoznák nyilvánosságra a bírósági döntést, amely az utolsó jelentős akadályt is elgördíthetné az alap elindítása elől.

A német alkotmánybíróság közölte: megvizsgálja annak lehetőségét, hogy elhalassza a döntést azzal kapcsolatban, az ESM megfelel-e a német alkotmány szigorú szabályozásának. A döntésének nyilvánosságra hozatalát eredetileg e hét szerdájára tervező bíróság azért "bizonytalanodott el", mert ennek elhalasztását kérte tőle egy német parlamenti képviselő. A bajor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés