Előfizetői tartalom

Pórul járt, aki májusban kiszórta részvényeit

Portfolio
Mark Hulbert, a Marketwatch publicistája mai dátummal megjelent cikkében azt boncolgatja, vajon jól cselekdtek-e azok a befektetők, akik a sell in may jelenségre alapozva idén májusban kiszórták részvényeiket. Az eredmények azonban azt mutatják, hogy nem. Hulbert kiemeli, a befektetők többsége nem ismeri fel, hogy a májustól októberig tartó periódusok relatíve gyenge tőzsdei teljesítményét szinte kizárólag a szeptemberi hónap magyarázza.

Sell in may and go away - így hangzik a tőzsdei befektetők körében nagy népszerűségnek örvendő mondás, azok azonban, akik idén ezek alapján hozták meg befektetési döntéseiket, és májusban valóban elhagyták a részvénypiacokat, azok most nem lehetnek túl boldogok - emelte ki ma megjelent cikkében Mark Hulbert. A Sell in may egyébként jelenleg az egyik legerősebb naptárhatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés