Előfizetői tartalom

Az árupiacokon szó sem volt hatalmas örömködésről

Portfolio
Bár az EKB tegnapi bejelentését követően a részvénypiacok hatalmasat szárnyaltak, amit a kedvező amerikai makroadatok is támogattak, az árupiacokon a nagy öröm nem éreztette hatását. A nap második felében az új féléves csúcsot döntő arany visszagyengült, veszített értékéből az olaj, és az amerikai kereskedésben rosszul teljesítettek az ipari fémek is, egyedül egyes agrártermékek, mint a búza teljesítettek jól, egyedi fundamentumok miatt. A Dow Jones UBS árupiaci index végül 0,23 százalékot emelkedett.

Noha az Európai Központi Bank (EKB) elnöke tegnap korlátlan kötvényvásárlást helyezett kilátásba, ami az európai részvénypiacokon, majd Amerikában is hatalmas ralit indított, az árupiacokon már kevésbé éreztette hatását a jegybanki bejelentés. Még a részvénypiaci emelkedést szintén támogató kedvező amerikai makroadatok sem hoztak vételi erőt az árupiacokra, részben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés