Előfizetői tartalom

Gyógyszeripar és nemzetgazdaság - Sokat köszönhetünk az ágazatnak

Portfolio
Ma mutatta be a Századvég Gazdaságkutató Zrt. a gyógyszergyártóknak a magyar nemzetgazdaságban betöltött szerepét felmérő tanulmányát a Figyelő által megrendezett egészségügyi konferencián. Az eredmények alapján a vizsgált 25 vállalat 4,7%-kal részesül a nemzetgazdaságban előállított hozzáadott értékből, a hazai foglalkoztatottságra gyakorolt pozitív hatás pedig még ennél is jelentősebb, a cégeknél létrejövő 10 munkahely további 23 állás létrejöttéhez/megtartásához járul hozzá Magyarországon. A gyógyszercégek továbbá a nemzetgazdaság leginnovatívabb vállalatai közé tartoznak, arányaiban a nemzetgazdasági átlag nyolcszorosát fordították kutatás-fejlesztési célokra 2009-ben.

A gyógyszergyártók magyar nemzetgazdaságra gyakorolt szerepének felmérése céljából készített egy átfogó tanulmányt a Századvég Gazdaságkutató Zrt., mely 25 nemzetközi hátterű, innovatív készítményeket fejlesztő és előállító gyógyszergyártó cég hazai leányvállalatára, valamint Magyarországon meghatározó termelőkapacitással rendelkező gyógyszergyárakra terjed...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés