Előfizetői tartalom

E-Star: nem ettől a jelentéstől fognak oldódni a piaci feszültségek

Sándor Dávid
Az elemzői várakozásoknál és a havi jelentésekben szereplő számoknál gyengébb második negyedéves gyorsjelentést tett közzé az E-Star. A sorok között nincs olyan, ami a jelenleg fennálló likviditási problémákat enyhíthetné, ráadásul még a nagy árfolyamzuhanást követően sem tud elég vonzó szintre kerülni az értékeltség, hogy feledtesse a jelentős kockázatokat. A gyorsjelentés főbb pontjai: - a bevétel kismértékben csökkent a bázishoz képest... - ...de az EBITDA sor így is emelkedni tudott egy nagyon gyenge tavalyi időszaki szintről; - a bérköltségekben az előző negyedévekhez képest nagy esés mutatkozik, de az elbocsátások pozitív hatásai az év későbbi részében jelentkezhetnek nagyobb mértékben; - nagy pénzügyi mínusz a határidős pozíciókon, így nettó soron ismét veszteség.

Mint a Társaság már korábban publikálta, a 2011-es üzleti évre vonatkozó konszolidált IFRS szerinti beszámolójának auditja nem készült el az éves közgyűlés előtt törvényileg meghatározott időszakra. A Társaság még jelenleg sem rendelkezik auditált beszámolóval a 2011 - es üzleti évre vonatkozóan. Az időbeni késedelem oka, hogy a Társaság könyvvizsgálója a magyarországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés