Előfizetői tartalom

Drámaian nő a nyugdíjas munkavállalók száma a németeknél

Portfolio
Német kormányzati adatok szerint az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt a nyugdíjas munkavállalók száma, a maximum havi 500 dollárt kereső részidős alkalmazottak 60 százalékkal többen, összesen 761 ezren vannak. Szakértők szerint az okok között hozható fel elsősorban, hogy az állami nyugdíj túlságosan alacsony a megélhetéshez, azonban sokan egyszerűen csak azért vállalnak munkát, mivel a munkaerőpiacon akarnak maradni - írja a Spiegel International.

A 2000-es évek óta 60 százalékkal, 761 ezerre nőtt azoknak a száma, akik a nyugdíj mellett olyan kisebb energiát igénylő részidős állást vállalnak, amely havi szinten 500 dollárnál nem fizet többet (mai árfolyamon 110 ezer forintnak megfelelő összeg). Külön érdekesség, hogy ezek közül 120 ezerre tehető azoknak a száma, akik elmúltak 75 évesek. A kedvezményes adózás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés