Előfizetői tartalom

Veszteséges volt a második negyedév a pénztáraknál

Portfolio
A 2012. június végi PSZÁF adatokban már láthatóvá vált az állami pillérbe történő visszalépések hatása, a magánnyugdíjpénztárak taglétszáma 24 ezerrel 75 136 főre csökkent, míg a vagyon 50 milliárd forinttal 187 milliárd forintra. A pénztárak számára nem volt kedvező a befektetési környezet sem, a kötvényeken megszerzett nyereséget mind eltüntették a részvénypiaci esések és a forint erősödése. Pozitív fejlemény viszont, hogy a pénztárak működése már csak minimálisan veszteséges, a tagi adományokra épülő rendszer azonban csak most indult el, és nagy kérdés, hogy több év távlatában hogyan tud majd működőképes maradni.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete közzétette a pénztárakra vonatkozó friss statisztikákat, amelyben már láthatóvá vált az év eleji magánnyugdíjpénztári visszalépések hatása is. A 2012 második negyedév végi adatok szerint a taglétszám 99 299 főről 75 136 főre esett, ez azonban nem jelent újdonságot, hiszen hónapokkal ezelőtt már tudtuk, hogy a visszalépési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés