Előfizetői tartalom

Már kora reggel rossz a hangulat

Portfolio
Nem tartott sokáig az amerikai piacokon a jókedv és zárásra a több éves csúcsokról a negatív tartományba csúsztak vissza a tengerentúli indexek. A pesszimista hangulat Ázsiát is utolérte, és a benchmarkok a lejtőre kerültek. A kedvezőtlen hangulatban egy várakozásoktól elmaradó japán kereskedelmi egyenleg is közre játszhatott.

Nem túl biztató az ázsiai piacokon uralkodó hangulat. A pesszimista hangulatért egy japán makrogazdasági adat is felelős lehet: a távol-keleti ország külkereskedelmi egyenlege júliusban 517,4 milliárd jenes deficitet mutatott. Az export 8,1 százalékot csökkent az előző év azonos időszakához képest, míg az elemzők 3,6 százalékos visszaesésre számítottak, az import júliusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés