Előfizetői tartalom

Német kutatók szerint nagy gond van az európai biodízelekkel

Portfolio
Német kutatók szerint az európai biodízel üzemanyagok nem felelnek meg a fenntarthatósági kritériumoknak. A jénai Schiller egyetem professzorai emellett beszéltek arról is, hogy tapasztalataik szerint az Európai Unió nem folytat transzparens politikát a bioüzemanyagokkal összefüggésben, és a közösség politikai szervei inkább hátráltatják az alternatív hajtóanyagokkal kapcsolatos kutatásokat - számol be az EurActive.

A jénai egyetem kutatói nemrég tíz különböző biodízelt vizsgáltak meg, és elemzésük szerint ezek közül nyolc nem felel meg az Európai Unió jogszabályai által támasztott fenntarthatósági követelményeknek. Az EU hatályos előírásai szerint ugyanis a forgalomba kerülő biodízeleknek 35%-kal kisebb üvegházhatásúgáz-kibocsátást kell eredményezniük, mint a normál hajtóanyagoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés