FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Több ezer rokkantnyugdíjas hiába vár az ellátására

Portfolio
A rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata jelenleg is tart, azonban a rendszer gyenge pontjai máris megmutatkoztak, ugyanis mintegy tízezer rokkantnak nyilvánított ember hónapok óta nem kapja meg az ellátását - írja a Napi Gazdaság. A korábbi struktúra egyszerű volt, a rokkantság százalékos arányában kaptak rokkantnyugdíjakat a nyugdíjasok. A felülvizsgálatok és új besorolási módszer miatt a rendszer megadta magát, ami oda vezetett, hogy sokan nem kapják meg a pénzüket.

A komplex orvosi vizsgálatok után több tízezer ember kapott új minősítést, sok esetben pedig az informatikai rendszerek elavultsága miatt kézzel kellett ezt elvégezni, "papíralapon, zsebszámológépekkel". A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) informatikai bázisának hiánya miatt az adatok feldolgozása nagyon lassan megy, a hibahatár pedig magas, ezért fordulhatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés