Előfizetői tartalom

Ugrott a Cisco a negyedéves jelentésre

Portfolio
Az elemzők által vártál jobb második negyedévről számolt be a Cisco Systems tegnap, a piacok zárását követően közzétett gyorsjelentésében. A társaság az elbocsátásokkal kontrollálni tudta költségeit, míg az árcsökkentések biztosították a kereslet növekedését. A menedzsment az elemzői konszenzusnak megfelelő prognózisokat fogalmazott meg és jelentősen megemelte negyedéves osztalékát. A Cisco Systems részvényei több mint 5%-kal értékelődtek fel zárás után. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A bevételek 4%-os növekedése mellett a Cisco Systems nettó eredménye 56%-kal ugrott meg az előző év azonos időszakához viszonyítva. - A komoly profitnövekedést a költséghatékonysági intézkedések biztosították, amelyek a működési költségeket csökkentették. Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve több mint 17%-kal növekedett az EPS. - A Cisco 75%-kal megemelte negyedéves osztalékát. - A menedzsment az elemzői konszenzusnak megfelelő várakozásokat fogalmazott meg a harmadik negyedévre.

Nem állt meg a növekedés Növekedésről számolt be a Cisco Systems a második negyedévre a bevételek szintjén az előző év azonos időszakához viszonyítva. A társaság bevételei több mint 4%-kal emelkedtek év/év alapon, amivel kisebb pozitív meglepetést okozott a vállalat, a várt 11,6 milliárd dollárral szemben ugyanis 11,7 milliárd dolláros bevételt könyvelt el a társaság....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés