Előfizetői tartalom

E-Star: tovább apadt a készpénz, a kintlévőségek nem csökkentek

Portfolio
Tovább apadt az E-Star rendelkezésére álló készpénzállomány júliusban, derül ki a szokásos havi jelentésből. A vállalat több alternatívát is kidolgozott az önkormányzati problémák kezelésére, azonban a kintlévőségek csökkentését eddig nem sikerült elérni. A konstrukciók könnyítését tartalmazó javaslatokra az önkormányzatok eddig nem reagáltak. A jelentés várhatóan nem apasztja majd a részvény piacán domináló likviditási félelmeket, így annak hatására várhatóan az árfolyam eddigi kedvezőtlen trendje sem mutat majd látványos fordulatot. Az októberi jelentősebb kötvénylejárathoz közeledve várhatóan egyre nagyobb feszültség lesz majd tapasztalható a részvény piacán, amíg a lengyel hitel be nem folyik a kasszába.

Az utóbbi hónapok közül a legnagyobb mínuszt eredményezte július EBITDA-soron az E-Star számára, azonban mindez a kedvezőtlen nyári szezonhatással magyarázható. A bevételek ugyanis ilyenkor lényegesen alacsonyabbak, mint a fűtési szezon jelentősebb hőeladásainak idején.Lengyelországban az operáció (kapcsolt hő- és áramtermelés, valamint elektromos áram disztribúció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés