Előfizetői tartalom

Nehéz időszak vár az európai autógyártókra

Portfolio
Nehéz időszak vár az európai autógyártókra, különösen a Peugeot-ra, mely a közelmúltban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nagyarányú leépítéseket magában foglaló reorganizációs tervet helyezett kilátásba. Európában azonban az ilyen jellegű intézkedéseket sokkal nehezebb megvalósítani, mint mondjuk az USA-ban, így a túlkapacitással küzdő és gyárbezárásokat fontolgató szereplőknek egyáltalán nem lesz könnyű dolguk - olvasható a Reuters ma megjelent cikkében.

Amikor az amerikai autógyártók 4 évvel ezelőtt a kapacitások leépítéséről döntöttek az állami segítségnyújtásért cserébe, végső soron a szakszervezetek is beleegyeztek a gyárbezárásokba és a bércsökkentésekbe, bízva az iparági folyamatok későbbi javulásában és a várható létszámbővítésekben. Európában a helyzet ettől egészen eltér. Júliusban, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés