Előfizetői tartalom

Kiszivárgott a TVK gyorsjelentése

Portfolio
Egy órával ezelőtt megjelent a Bloomberg rendszerében a TVK második negyedéves gyorsjelentése, melynek tervezett időpontja holnap hajnal volt. A vállalat EBITDA-ja 2,8 milliárd forintos lett, ami közel 50%-os csökkenést jelent a bázishoz képest, azonban az első negyedéves 961 milliós veszteséghez viszonyítva igen jelentős javulást mutat.

A jelentés szövege szerint a május végétől július végéig tartó karbantartási munkák hatására (az Olefin-1, LDPE-2, HDPE-1, PP-3 üzemekben) a kapacitás kihasználtság 19%ponttal maradt el az első negyedévtől és 29%ponttal a bázisidőszaktól. A leállások a polimer termelési volumenekben 24%-os esést hoztak a bázishoz képest, miközben az értékestések a kedvezőtlen keresleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés