Előfizetői tartalom

"Nincs szükség az amerikai etanolprogram felfüggesztésére"

Portfolio
A kedvezőtlen időjárási körülményekből várható alacsony kukoricatermés nem teszi indokolttá, hogy az amerikai kormányzat átmenetileg felfüggessze az ország etanolprogramját. A helyi Megújuló Üzemanyag Szövetség (RFA) véleménye szerint a program rugalmassági eszközei megfelelően képesek kezelni az idei helyzetet - számol be a Bloomberg.

A nagy szárazság miatt az idei évben jelentős mértékű csökkenés várható az amerikai kukoricatermésben, aminek hatására rekord mértékben növekedett a kukorica ára a nemzetközi piacokon. Több ország, illetve szakmai szervezet is arra szólította fel az amerikai kormányzatot, hogy függessze fel etanolprogramját. A helyi mezőgazdasági minisztérium adatai szerint az idei kukoricatermés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés