Előfizetői tartalom

Beelőzött a TAP: megint gondban a Nabucco?

Portfolio
A Nabucco-rivális TAP projekt vezetői bejelentették, hogy finanszírozási megállapodást kötöttek az Európa számára azeri földgázt felkínáló Shah Deniz II. konzorciummal. A Reuters tudósítása szerint a konzorciumi tagok által nyújtott források több területen segítik majd a projekttel kapcsolatos előkészíti munkálatokat addig az időpontig, amíg a Shah Deniz konzorcium döntést hoz arról, hogy a Nabucco Westen keresztül Közép-Európába, vagy a TAP vezetéken keresztül Dél-Olaszországba kívánja eljutatni az általa kitermelt földgázt.

A TAP vezetékprojekt tulajdonosai bejelentették, hogy megállapodtak a Shah Deniz konzocium tagjaival, ami szerint az Európa számára azeri gázforrást kínáló konzorcium támogatja (finanszírozást nyújt) a TAP-pal kapcsolatos előkészítési munkálatokat. A megállapodás értelmében a Shah Deniz tagjai (BP, Socar, Total) 50%-os részesedést vásárolhatnak a vezetékprojektből. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés