Előfizetői tartalom

Újabb lengyel szélparkot vásárolt az RWE

Portfolio
Ismét szélparkot vásárolt a német hátterű RWE a spanyol Gamesától Lengyelországban. A két társaság között ez már a harmadik hasonló tranzakció az elmúlt másfél évben. A RWE ezúttal egy Lengyelország észak-keleti részén fekvő, 15 turbinából álló 30 MW-os parkot vásárolt meg. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra a felek - számol be a Dow Jones hírszolgálat.

A jelenlegi tranzakcióban az RWE 15 darab, 2MW-os turbinából álló parkot vásárol a spanyol Gamesától. Az RWE az elmúlt másfél évben már vásárolt egy 14, és egy 32 MW-os lengyel szélparkot a spanyol társaságtól. Az RWE ezzel az akvizícióval már 152 MW-ra növelte lengyelországi szélerőművi kapacitását. A társaság korábbi közlése szerint összesen 300 MW-nyi szélkapacitással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés