Előfizetői tartalom

Kereskedelmi háború indulhat Kína és az Európai Unió között

Portfolio
Kereskedelmi háború indulhat Kína és az Európai Unió között a napenergetikai termékek piacán, miután az EU ProSun egyesülés eljárást kezdeményezett a kínai gyártók üzleti magatartásával szemben az Európai Bizottságnál. Az EU ProSunt ugyanaz a német SolarWorld AG vezeti, amely Amerikában nemrég sikeres kampányt indított a kínai gyártókkal szemben. Miközben a kínai napelemcégek valóban érdekes feltételek mellett jutnak finanszírozáshoz, addig az ázsiai ország szakmai szervezetei arra figyelmeztetnek, hogy egy európai büntetővám kivetése az árak emelkedéséhez, és állások elvesztéshez vezethet Európában.

Múlt héten a EU ProSun nevű egyesülés bejelentette, hogy hivatalos panasszal él a kínai napelemgyártókkal szemben, és kéri az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a kínai versenytársak - az európaiak szerint nem piacbarát - üzleti magatartását. Az EU ProSun tagjairól nem lehet sokat tudni, ugyanis a táraságok rendszerint félnek a kínai "ellencsapástól", ami a kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés