Előfizetői tartalom

Hajlandók lennének még többet eladni az INA-ból a horvátok?

Portfolio
A horvát Vecerni List kormányközeli értesülései szerint a horvátok vizsgálják annak a lehetőségeit, hogy további 19%-os INA részesedést értékesítsenek a MOL-nak, ezzel is többlet bevételt hozva a költségvetésnek. A forrás szerint azonban még nincsenek hivatalos egyeztetések a felek között, és csak mint lehetőség vizsgálja a kormány mindezt.

A kormány 1,5 milliárd eurónyi többletbevételt remélnének egy olyan tranzakciótól, melynek keretében az INA 19%-os részesedését eladnák a MOL-nak. A horvát lap értesülései szerint a magyar fél nyitott lenne további részesedés vásárlására, bár az olajcég eddig nem tett ajánlatot további vásárlásokra. A horvát kormány lapnak is eljuttatott válasza szerint nincsenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés