Előfizetői tartalom

Az EKB kamatdöntés után jött a feketeleves

Portfolio
Unalmasan indult a kereskedés az európai részvénypiacokon, azonban a délutáni EKB kamatdöntés utáni sajtótájékoztatást követően egy csapásra minden megváltozott. Az európai indexek pillanatok alatt jelentős eladói nyomás alá kerültek. A DAX-ot 1 százalékos pluszból 2 százalékos mínuszba lökték. A leggyengébben mégsem a német, hanem a spanyol és olasz börze szerepelt, több mint 3 százalék feletti csökkenéssel. A magyar piac sem tudta magát függetleníteni a délután jelentkező pesszimista nemzetközi hangulattól, így a BUX 1,3 százalékot csökkent.

Minimális aktivitással telt a délelőtt az európai részvénypiacokon, azonban a fél háromkor kezdődő EKB-s sajtótájékoztató felpörgette az eseményeket. Bár az alapkamat mértékén nem változtatott az euróövezet jegybankja, Mario Draghi a kamatdöntést követően rendkívüli intézkedéseket helyezett kilátásba. A részletek a jegybankár elmondása szerint a közeljövőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés