Előfizetői tartalom

Nő az öngondoskodási hajlandóság az árfolyamgát miatt

Portfolio
A lakossági öngondoskodás erősítéséhez a végtörlesztés és az árfolyamgát is hozzájárul, az OTP megbízásából készült friss GfK kutatás szerint a megmaradó összegek egy részét vagy egészét az emberek meg akarják takarítani. A felmérés alapján a végtörlesztők 28 százaléka tesz félre a megmaradt pénzéből, míg az árfolyamgátat igénybe vevők esetében ez az arány 43 százalék. Az OTP szakértője szerint üdvözítő, hogy az árfolyamgát miatt előtérbe került az embereknél a hosszú távú pénzügyi tervezés, és a rendszeres megtakarítás.

Az OTP Bank 2012. májusának végén a GfK Hungária segítségével 1018 banki ügyfelet kérdezett meg, a mintába azok a 18-65 év közötti ügyfelek egy része került be, akik legalább fél millió forintos megtakarítással rendelkeztek. A kutatás szerint a megtakarítással rendelkezők 8 százaléka fizette vissza a hitelét kedvezményes árfolyamon. A végtörlesztők egyötöde a megmaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés