Előfizetői tartalom

Eltankoljuk a kukoricát a disznók elől

Portfolio
Miközben a kormány fontos célkitűzésként fogalmazta meg, hogy erősödjön a hazai állattenyésztési szektor, és ezáltal a mezőgazdasági ágazat elmozduljon egy magasabb szintű, több hozzáadott értéket termelő struktúra felé, addig a bioüzemanyagok uniós szabályozói eszközökkel teremtett kereslete éppen szembemegy a kormány a szándékaival.

Az elmúlt években átlagosan 7-7,5 millió tonna kukorica termett Magyarországon, amelynek közel felét rendre külföldi piacokon értékesítették. A hazai ipari szegmens eddig évi kb. 1 millió tonnát, míg a takarmányozási célú felhasználás 2,5 millió tonnát szívott fel, a fennmaradó rész pedig kivitelre került. Piaci becslések szerint az exportált kukorica egyötödéből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés