Előfizetői tartalom

Automatizmus helyett az emberi tényezőt is figyelembe kéne venni a bírságok kiszabásánál

Portfolio
Az alapvető jogok biztosa azt kéri a közigazgatási és igazságügyi minisztertől: kezdeményezze a közigazgatási bírság eljárásának módosítását, hogy a hatóságnak bizonyos esetekben, meghatározott orvosi dokumentációk és igazolások alapján, egészségügyi szükséghelyzetekben legyen lehetősége arra, hogy méltányosságból elengedje vagy mérsékelje a bírságot.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: Szabó Máté felkérte az országos rendőrfőkapitányt, intézkedjen, hogy az eljáró hatóságok az elsőfokú határozatok ellen benyújtott jogorvoslati kérelmeket ne automatikusan, hanem minden esetben azok tartalma szerint, érdemben bírálják el. Az ombudsman példaként említette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés