Előfizetői tartalom

Nem csak az Apple sokkolta a befektetőket

Portfolio
Az Apple mellett tegnap érkezett még egy kiábrándító gyorsjelentés a technológia szektorból, közzétette negyedéves eredményeit a Netflix, aminek hatására a vállalat részvényei 12%-kal kerültek lejjebb a zárás utáni kereskedésben. Az online filmkölcsönző cégnél viszont nem a negyedév eredményei, hanem inkább a kilátások okoztak csalódást a befektetők körében. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 13%-kal növekedtek a Netflix bevételei a második negyedévben, profitja viszont több mint 90%-kal zuhant az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva. - A menedzsment várakozások, amelyek alapján akár veszteséges is lehet a cég a folyó negyedévben, csalódást okoztak a befektetőknek. - Az előfizetőszám felfutása lassabb, mint amire a piacok számítottak.

A bevételek növekedése mellett jelentősen zuhant a Netflix nyeresége a második negyedévben: egy részvényre jutó eredménye a tizedére esett az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az elemzők számítottak a profit zuhanására, így ez nem okozott meglepetést, a konszenzusnak megfelelő bevételt és profitot könyvelt el a társaság.A folyó negyedévre ugyanakkor kiábrándító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés