Előfizetői tartalom

Megörvendeztette a befektetőket a Daimler

Portfolio
A várakozásoknál kedvezőbb számokat közölt második negyedéves gyorsjelentésében a Daimler, az eredmények árbevétel, operatív profit és nettó profit szinten is felülmúlták az elemzői prognózisokat. A társaság megerősítette a korábban megfogalmazott, összességében óvatos idei évi várakozásait. A gyorsjelentést a piac kedvezően fogadta, a részvények több mint 2%-ot drágultak a kora reggeli kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A Daimler értékesítései 8%-kal emelkedtek a negyedévben, árbevétele pedig 10%-kal nőtt. - Az üzemi teljesítmény azonban romlást mutatott a bázisidőszakhoz képest, és visszaesett a cég nettó profitja is. - A menedzsment megerősítette a korábban megfogalmazott, összességében óvatos idei évi várakozásait, azonban utalt a főbb piacokat övező gazdasági bizonytalanságra is.

A korábbi negyedévhez hasonlóan most is erős számokkal örvendeztette meg a befektetőket a Mercedes gyártója, a Daimler valamennyi fontosabb eredménysoron felül tudta teljesíteni az elemzői várakozásokat.A negyedév során a vállalat 8%-kal tudta növelni értékesítéseit, a legnagyobb, 34%-os növekedés ezúttal is a teherautó szegmensnél volt megfigyelhető, de a Mercedes személygépkocsikból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés