Előfizetői tartalom

Ford: továbbra is Európa a nehezék

Portfolio
Felemás gyorsjelentést tett közzé a második negyedévre vonatkozóan a Ford, az árbevétel felülmúlta a várakozásokat, az egy részvényre jutó eredmény tekintetében azonban csalódást okozott a vállalat. További negatív hír, hogy a menedzsment pesszimista hangvételű várakozásokat közölt az idei évre vonatkozóan. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Csökkent a Ford árbevétele a második negyedévben a tavalyi hasonló időszakhoz képest, ami részben az alacsonyabb értékesítéssel magyarázható. - Az adózás előtti eredmény közel 40%-kal, az adózott eredmény pedig közel 60%-kal esett vissza. - Az észak amerikai üzletág erős teljesítményt mutatott, azonban ez nem volt elég ahhoz, hogy a többi, különösen az európai divízió gyengélkedését ellensúlyozza. - A menedzsment pesszimista hangvételű várakozásokat közölt az idei évre vonatkozóan.

Közzétette ma délután második negyedéves gyorsjelentését a Ford, bár a főbb eredménysorokon kivétel nélkül csökkenés mutatkozik a bázisidőszakhoz képest, a társaság árbevétele felülmúlta a várakozásokat. Az egy részvényre jutó eredmény ugyanakkor elmaradt a FactSet konszenzusában szereplő értéktől.Az idei első negyedévben 33,3 milliárd dollárt tett ki a Ford...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés