Előfizetői tartalom

Yahoo: még nincs itt a feltámadás

Portfolio
Stagnált a negyedévben a Yahoo bevétele az előző év azonos időszakához viszonyítva, a nettó profit szintjén viszont csökkenést könyvelt el a társaság - derül ki a társaság tegnap este közzétett gyorsjelentéséből. A bevétel minimálisan elmaradt a várakozásoktól, az egy részvényre jutó eredmény szintjén viszont az egyszeri tételek hatásait kiszűrve felülteljesítette az elemzői várakozásokat a társaság. A Yahoo árfolyama 0,3%-kal került lejjebb a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Stagnált a Yahoo bevétele a második negyedévben az egy évvel ezelőtti szinthez képest, nettó eredménye viszont 237 millió dollárról 226 millió dollárra csökkent. - Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve részvényenként 0,27 dolláros nyereséget ért el a cég, ami felülmúlta a 0,23 dolláros elemzői konszenzust. - A menedzsment most nem fogalmazott meg várakozásokat, amit az egy nappal korábban bejelentett vezérigazgató-váltással indokolt.

Várt feletti nyereség 1,08 milliárd dolláros bevételre tett szert a Yahoo a második negyedévben a partnereknek továbbított jutalékok nélkül, ami minimálisan elmaradt az elemzői várakozásoktól, a konszenzus alapján ugyanis a piacok 1,10 milliárd dolláros bevételre számítottak. A vállalat nettó eredménye 237 millió dollárról 226 millió dollárra csökkent, ami részvényenként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés