Előfizetői tartalom

Mit tehet az E-Star, ha tényleg szükség lesz a pénzre?

Sándor Dávid
Tegnap soha nem látott mélységbe zuhant az E-Star árfolyama, miközben a másodlagos piacon forgó 2014-es lejáratú kötvények hozama is eddig nem látott magasságokba ugrott. Az októberi kötvénylejárathoz közeledve továbbra is a likviditási félelmek dominálnak a részvény piacán. A vállalat a kötvénytartozások kiegyenlítéséhez szükséges forrásokhoz több módon is hozzájuthatna - többek között az önkormányzati kintlévőségek beszedésén, alárendelt tulajdonosi kölcsöntőkén, tőkeemelésen, újabb hitelfelvételen, vagy eszközértékesítéseken keresztül -, azonban közelebbről is megvizsgálva ezeket a lehetőségeket, egyik sikerét sem lehet a jelenlegi körülmények között biztosra venni. A vállalat piacán mutatkozó aggodalmak enyhülésére akkor kerülhetne sor, ha az említett pontok valamelyikében megnyugtató előrelépést sikerülne tenni az előttünk álló hetekben (nem elfeledve, hogy az idő egyre inkább szorít).

Az októberi kötvénylejárathoz közeledve egyre nagyobb a feszültség az E-Star piacán. Bár a vállalat az utóbbi fél évben jelentős előrelépéseket tett a likviditási félelmek enyhítésére, az önkormányzati kintlévőségek behajtásával kapcsolatos aggodalmak miatt nem tudtak megnyugodni a kedélyek. A részvény árfolyama újabbnál-újabb rekordmélységekbe csúszik, az egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés