Előfizetői tartalom

Nőni és csökkeni is fognak az autózás terhei

Portfolio
A jelenlegi kettő helyett csak egy évre adná meg az Európai Bizottság a magyarországi használt autók műszaki engedélyét. A testület javaslatokat tett pénteken a személygépkocsik és a motorok műszaki vizsgarendszerének szigorítására, mivel szerinte a balesetek jelentős részét a járművek nem megfelelő műszaki állapota okozza.

A Bruxinfo értesülései szerint Az Európai Bizottság pénteken elfogadta azt a jogszabályi javaslatot, amely az uniós műszaki engedélyeztetési szabályokat szigorítaná meg, javasolva a kötelező műszaki ellenőrzés kiterjesztését a robogókra, és a jelenleginél gyakoribb vizsgálatokat a többi kategóriában. Ezzel évente 1200 életet lehetne megmenteni, és 36 ezer balesetet lehetne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés