Előfizetői tartalom

Mennyi jut Magyarországnak a 60 milliárd euróból? - Változik a KAP

Portfolio
A KAP, vagyis a Közös Agrárpolitika reformjáról tartanak egész napos konferenciát a Vidékfejlesztési Minisztériumban. Az Európai Unióban 2014-től új, hétéves költségvetési időszak kezdődik, amelynek tervezése során a tagállamok és az uniós intézmények meghatározzák a rendelkezésre álló források elosztását, melynek egyik kiemelt és jelentős szelete az agrárium. A tervek szerint 2014-től 2020-ig évente mintegy 60 milliárd euró, vagyis közel 18 ezer milliárd forint körül alakul az agrárszektor támogatottsági szintje, ami Magyarország számára, két pilléren keresztül, hozzávetőlegesen mintegy évi 1300 millió eurót jelent. Komoly változások lesznek a területalapú támogatásban is.

Kapcsolódó cikkünk2011.10.04KAP-reform: az ingyenebédnek végeFazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter, a magyar agrárgazdaság törekvéseivel kapcsolatban előadásában elmondta, a Közös Agrárpolitika az egyik legnagyobb vívmány az Unión belül, melynek megvédése és tovább folytatása elsődleges cél. Bár voltak ellenzői is ennek a programnak, ám hosszas egyeztetéseknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés