FONTOS Interjúban próbálta menteni a menthetőt Joe Biden - Elmondta, mi vezetett a katasztrofális vitateljesítményhez
 
Előfizetői tartalom

Megfeneklett a határidős piac

Portfolio
Az azonnali piachoz hasonlóan a határidős piacon is jelentős forgalomcsökkenés volt megfigyelhető június hónapban, a BUX és az egyedi részvények összesített forgalma több mint 50%-kal esett vissza a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Az idei első félév teljesítménye igencsak kiábrándító, ezek alapján pedig az év egészére vonatkozóan sem számíthatunk sok jóra. Még ha azzal az egyébként optimista feltételezéssel is élünk, hogy az elkövetkező hónapokban a bázisidőszakhoz hasonló forgalmi értékeket sikerül hozni, a tavalyi évi forgalmat így sem tudjuk már elérni.

Júniusban 110,6 milliárd forintot tett ki a magyar részvénypiac összesített határidős forgalma (BUX + egyedi részvények), ami 51%-os visszaesést jelent az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A lejtmenet mind a BUX forgalom, mind pedig az egyedi részvények esetében igen erőteljes volt, az előbbinél 44, az utóbbinál pedig 53%-os csökkenés mutatkozott.A megelőző hónaphoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés