Előfizetői tartalom

8 havi csúcsra húzták a kukoricát az amerikai szárazság miatt

Portfolio
A hangulat némileg javult a világ tőkepiacain, és ez az árupiacokat is feljebb segítette, a Dow Jones UBS árupiaci index 0,5 százalékkal került feljebb. Az emelkedés ismételten az agrárpiacoknak volt köszönhető elsősorban, az amerikai szárazság ugyanis több gabona, köztük a kukorica termelését veszélyezteti, ami további szárnyaláshoz vezetett a kukorica piacán. Az olaj leginkább a hangulattal, illetve a közeledő iráni olajexportra kivetett európai szankciókkal emelkedett.

Ahogy a részvény- és kötvénypiacokon, az árupiacokon is a csütörtökön kezdődő EU csúccsal kapcsolatos várakozások és hírek befolyásolták a hangulatot leginkább. A tegnapi mérsékelten optimista hangulatban, amit az amerikai ingatlanárak várakozásoknál lassabb csökkenése is segített, a dollár enyhén gyengült (a dollárindex 0,08 százalékkal esett), a nyersanyagok teljesítményét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés