Előfizetői tartalom

Spanyol modell: mire számíthat a Richter és az Egis?

Portfolio
A gyógyszerkasszában augusztustól életbe lépő változások hatására módosul a gyógyszerek támogatási rendszere, az úgynevezett spanyol modell révén egyes régóta támogatott gyógyszerek gyártóit augusztustól plusz fizetési kötelezettség terheli. Ennek kapcsán megkeresésünkre a Richternél elmondták, a társaságnak a változás éves szinten mintegy 100 millió forint többlet befizetést jelent.

Mint ismeretes az Országgyűlés tegnap megszavazta az újabb egészségügyi salátatörvényt, melynek egyik legfőbb elemeként módosítják a gyógyszerek támogatási rendszerét. Ez alapján azon készítmények után, amelyeket a társadalombiztosításba 2006 előtt fogadtak be, 1000 forintnál drágábbak és nincs generikus megfelelőjük, vagyis nem helyettesíthetőek, azok után a gyártókat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés