FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Széttépték a földgázt, de vették az olajat is

Portfolio
A hétvégi görög választások előtt a befektetők is óvatosan vettek már fel nagyobb pozíciókat, így enyhén optimista környezetben emelkedtek tegnap az árupiacok, öt nap után először. A Dow Jones UBS árupiaci index 1,17 százalékos emelkedéséhez a dollár gyengülése mellett a földgáz robbanása is kellett, a várakozásoknál kedvezőbb készletadatok hatására a Henry Hub földgáz ugyanis 15 százalékot szárnyalt tegnap. Jól teljesített az olaj is, a többi piacot viszont vegyes elmozdulások jellemezték.

Az árupiacokat összességében jó hangulatú kivárás jellemezte a hétvégi görög választások előtt, aminek kedvezőtlen kimenetele akár komoly turbulenciákat is okozhat a piacokon. A dollár ismét gyengült (a dollárindex 0,3 százalékot esett), noha az olasz és spanyol államkötvényhozamok emelkedése is jelezte, a feszültség továbbra is kézzel tapintható Európában. A Dow...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés