Előfizetői tartalom

Röpködnek a gázpiaci bejelentések - Miként alakul a hazai ellátás?

Portfolio
Az elmúlt hetekben megszületett a beruházási döntés a magyar-szlovák gázhálózatokat összekötő vezeték kiépítéséről, miközben a horvát kormány jelezte, hogy nem hajlandó tovább várni a Krk-sziget északi részére LNG-terminál megépítését tervező nemzetközi konzorciumra, ezért további lépéseket tesz egy saját projekt elindítása érdekében. Mindkét kezdeményezés érdemben befolyásolhatja a 2015-ben lejáró hazai hosszútávú gázellátási szerződés újratárgyalását Oroszországgal. Miként alakul Magyarország gázellátási helyzete?

Hetekkel ezelőtt Orbán Viktor magyar kormányfő bejelentette, hogy a MOL már nem támogatja a Nabucco projektet, amit az olajtársaság pár napon belül lényegében megerősített. A Nabucco az eredeti elképzelések szerint 3900 kilométernyi új vezetéken keresztül közel-keleti és közép-ázsiai gázforrások Közép-Európába irányuló gyűjtővezetékeként épült volna meg, azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés