Előfizetői tartalom

Még mindig nagy kedvenc az OTP

Portfolio
Az elmúlt egy hónapban a kedvezőtlen nemzetközi hangulat közepette több mint 10%-ot esett a BUX index, rövid távon pedig a hazai alapkezelők többsége nem vár jelentős, 5%-nál nagyobb elmozdulást a május végi szintekhez képest. Hosszabb távon viszont nőtt az optimizmus a profik körében, itt 2009 augusztusa óta nem látott szintű derűlátás tükröződik. A részvények, mint eszközosztály saját benchmarkhoz képest súlyozásában azonban növekvő óvatosság tükröződik, a megkérdezettek mindössze 8%-a súlyozza felül a részvényeket. Az egyes papírok közül az OTP, a Richer és az Egis a leginkább kedvelt.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Allianz, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Concorde, Dialóg, Diófa Alapkezelő, Generali, ING, MKB, Pioneer, Plotinus, Raiffeisen. Az amerikai tőzsdék az elmúlt két év legrosszabb hónapját zárták májusban, miután az európai adósságválsággal kapcsolatos félelmek ismét erőre kaptak a görög kormányalakítás sikertelensége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés