Előfizetői tartalom

Furcsán viselkedett ma a magyar tőzsde

Portfolio
Meglepő mozgásokat mutatott ma a magyar tőzsde, miközben az irányadó európai indexek 3-4%-os eséseket szenvedtek el, a BUX 1,8%-os emelkedéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját. Ma az európai adósságproblémák mellett a vártnál rosszabb amerikai makroadatok is a negatív hangulatot táplálták. A MOL 3%-ot erősödött annak ellenére, hogy az olaj árfolyama zuhan ma.

A nemzetközi befektetői hangulat főként a görög és a spanyol állam sorsa miatt fordult ma negatívra, amin az sem segített, hogy a Világbank elnöke szerint az euózónának fel kell készülnie arra, hogy Görögország kilép az eurózónából. Az Európával kapcsolatos aggodalmak miatt egyébként is borongós nemzetközi hangulat tovább romlott, amikor délután napvilágot láttak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés