Előfizetői tartalom

Leveszik az import tejet és trappistát a polcokról a nagy áruházláncok

Portfolio
A legutóbbi egyeztetést követően a nagy áruházláncok képviselőivel is tárgyalt Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, akik ígéretet tettek arra, hogy az import UHT tejet és a külföldről érkező trappista sajtot leveszik a polcaikról. Erről az államtitkár számolt be a magyarországi tejtermelők és tejfeldolgozók képviselőivel történt találkozón.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a parlament elé terjesztett törvényjavaslatban új szabályként jelenik meg a diszkriminatív árazás tilalma. Ennek köszönhetően kiküszöbölhető például, hogy azonos termékek esetén más-más árrést alkalmazzanak a magyar, illetve a külföldi árunál. A törvénymódosítás tervezett hatályba lépésének időpontja július elseje. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés