Előfizetői tartalom

Brüsszel üzeni: méltányosak kell legyenek az útdíjak

Portfolio
Az Európai Bizottság iránymutatást adott ki, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy az uniós jog értelmében az útdíjrendszerek nem különböztethetik meg hátrányosan a külföldi autósokat. A Bizottság ezáltal a személygépkocsikra vonatkozó új útdíjrendszerek bevezetéséhez kíván segítséget nyújtani az erre készülő tagállamoknak.

"A megkülönböztetésmentességhez való jog az uniós alapjogok egyike - mondta Siim Kallas alelnök. - Egy francia vagy egy brit állampolgárságú autósnak ugyanolyan könnyű áthaladást kell biztosítani Szlovénián vagy Belgiumon keresztül, mint egy helybelinek. Az útdíjrendszereknek mindenki szempontjából átláthatóknak és méltányosaknak kell lenniük." A jelenlegi helyzet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés