Előfizetői tartalom

Mattheisen: a szegényeket jobban terhelné a telefonadó

Portfolio
A telefonadó bevezetésével kapcsolatban még mindig sok a bizonytalanság, sok a nyitott kérdés, mondta el Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök vezérigazgatója a ma közzétett gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón. A telefonadónak nyilvánvalóan lesznek negatív hatásai, amelyeket nehéz megbecsülni, az azonban már most látszik, hogy amennyiben a fogyasztók viselik az adóterhet, az alacsonyabb jövedelműeket arányaiban jobban terhelné, hiszen az adó 700 illetve 2500 forintban van maximalizálva.

Az első negyedév és várhatóan az év egésze kihívásokkal teli, de vannak optimizmusra okot adó trendek, amelyek már az idei első negyedévben is látszottak. Az energia kiskereskedelem jól teljesített, itt a vállalat 20 milliárd feletti árbevételre számít, az első negyedéves közel 6 milliárd forintos árbevételt azonban a szezonalitás miatt nem lehet felszorozni néggyel, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés