Előfizetői tartalom

Elég a megszorításokból!

Európa több országában is választásokat tartottak az elmúlt napokban, ahol a voksolók nehezen félreérthető véleményt mondtak a kontinens legtöbb országában alkalmazott megszorításokról: betelt a pohár. Legkésőbb a francia elnökválasztások első körét követően a piaci befektetők számára is világossá vált, a németek vezette mozgalom, vagyis a megszorításokon, a költségvetési hiány alacsonyan tartásán és az államadósság gyors leépítésén alapuló válságkezelés egyre kisebb támogatottságot élvez, ez pedig rövid távon politikai feszültségekhez, tőkepiaci turbulenciákhoz, középtávon pedig akár az eurózóna felbomlásához is vezethet. Bár áprilisban egy általános tőkepiaci korrekció bontakozott ki, a vezető részvényindexek és a fontosabb nyersanyagok ára még mindig relatíve magas szinteken áll. A vártnál rosszabb áprilisi makroadatok és az európai választásokkal kapcsolatos bizonytalanság ellenére a fontosabb tőkepiaci instrumentumok jól tartják magukat, pánikról egyelőre szó sincs.

Havi összefoglalóinkat az alábbi linkekre kattintva olvashatják:Kapcsolódó cikkünk2012.04.0820 százalék profit nem elég?2012.03.06Az összeomlás egyelőre elmaradt, pedig igény az volna rá2012.02.07Nincs. Semmi. Baj.Betelt a pohár a választóknál Az elmúlt napokban Európa több országában is választásokat tartottak, és bár ezek többsége már májusra esett, a piacok - főként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés