FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Belerúgott Matolcsy a magyar tőzsdébe

Portfolio
A görög politikai bizonytalanság a mai kereskedésben is nyomás alatt tartotta Európa-szerte a részvénypiacokat. A magyar tőzsde a délután folyamán komoly pofont kapott, azt követően, hogy a kormány a mai ülésén elfogadta a Széll Kálmán Terv 2.0-ban szereplő új adóintézkedéseket, így a távközlési adót, a pénzügyi tranzakciós adót és az egységes biztosítási adót. A pánik azonban a zárás felé közeledve enyhült, a BUX 1,7%-os csökkenéssel fejezte be a napot, az átlagostól igencsak elmaradó, 9,5 milliárd forintos forgalom mellett. A forint is megbillent a délután folyamán, az euróval szembeni jegyzések 291 fölé kerültek.

17:10 Bár a kereskedés utolsó fél órájában valamelyest enyhült a magyar részvénypiacra nehezedő nyomás, a BUX így is 1,7%-os csökkenéssel fejezte be a napot, alulteljesítve a régiós társakat. A globális pénz és tőkepiaci hangulat romlása szolgáltatta az alapot a lejtmenethez, a befektetők kockázati étvágyát a Görögországból érkező újabb kedvezőtlen fejlemények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés