Előfizetői tartalom

Ilyen lehet az E-útdíj

Portfolio
Az eddigi, konkrét határidő nélküli célkitűzésekkel szemben a Széll Kálmán Terv 2.0 2013. július 1-jében határozza meg a használatarányos, elektronikusan ellenőrzött (beszedett) útdíj bevezetésének időpontját. Az addig hátra levő bő egy esztendő alatt kell megtervezni és kiépíteni a komplett infrastruktúrát, ami több nemzetközi példát megvizsgálva alapvetően kétféle elven működhet. Az európai gyakorlatban műholdas, vagy mikrohullámú alapokon működő rendszerek terjedtek el.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ honlapján található információk szerint egy - európai szinten - évtizedek óta zajló folyamattal összhangban kerül bevezetésre a hazai fizetős utakon az ún. használati díjas (HD) tarifarendszerű, jelenleg e-matricás technológiánál korszerűbb, a megtett úttal arányos (UD) tarifarendszerű, igazságos és méltányos fedélzeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés