Előfizetői tartalom

Ha egy részvény olcsó, azt rögtön meg kell venni?

10 százalék feletti osztalékhozam euróban? Nem hangzik rosszul. Az agyonütött európai telekom vállalatok közül nem egy kínál kiugróan magas hozamot, árazásuk kifejezetten olcsónak mondható, első ránézésre butaságnak tűnik kihagyni a ziccert. A befektetőknek azonban érdemes a kockázatokkal is tisztában lenniük, hiszen van olyan szolgáltató, amelyik a romló működési környezetre, a megugró frekvencia költésekre és a devizaárfolyamok hektikus kilengéseire hivatkozva a közelmúltban lefelezte osztalékát.

Első ránézésre vonzóak a részvények A piaci kapitalizáció alapján legnagyobb európai telekom vállalatok részvényárfolyamai hatalmas esést mutattak a 2007-2008-ban kezdődött válság alatt, volt olyan vállalat, amelyik értékének 70-80 százalékát is elveszítette. Annak ellenére volt jelentős az esés, hogy a szektort általánosságban defenzívnek tartják, a válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés