Előfizetői tartalom

Újabb hétmérföldes lépés a KIA-tól

Hámor Iván
2006-ben a KIA az egész autós világot - szakemberek, érdeklődők és természetesen a vásárlók személyében is - alaposan meglepte az akkor bemutatott első generációs cee'd-del. A márka korábbi modelljeihez képest minden téren óriási előrelépést jelentett az európai igények alapján tervezett és itt is gyártott autó. Ráadásul az akkor naprakész formavilághoz megbízhatóságot és minőséget is párosítottak, amit az azóta is egyedülálló 7 éves garanciával erősítettek meg. Szűk hat évvel később érkezett el az ideje a cee'd második generációjának, mely legalább ugyanakkora előrelépést jelent, mint amit az elődje, pedig azt nem könnyű megismételni.

A KIA cee'd egy minden tekintetben vállalható formájú, bár nem túl ingergazdag, alapvetően racionális autó volt. Európában 633 ezer darabot értékesítettek belőle, mely kb. 1%-a került magyarországi vásárlókhoz. Ők azok, akik akár 7 évig is - maximum 150 ezer km-ig - nyugodtak lehetnek afelől, hogy váratlan kiadás nélkül üzemeltethetik autójukat. Az utód egészen más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés