Előfizetői tartalom

Mosonyi és Patai a Magyar Telekom igazgatóságában

Portfolio
A Magyar Telekom a közgyűlésének felhatalmazása alapján a következő másfél évben akár a társaság jegyzett tőkéje 10 százalékának megfelelő mennyiségű saját részvényt is visszavásárolhat, áll a Magyar Telekom közgyűlési határozataiban. A javadalmazási politika kibővítésén túl a közgyűlés döntött az igazgatóság és a felügyelő bizottság új összetételéről, ez alapján Mosonyi György, a MOL korábbi vezérigazgatója és Dr. Patai Mihály, a Budapesti Értéktőzsde volt elnöke is bekerült a Magyar Telekom igazgatóságába. A társaság döntött az osztalékfizetésről is, a tavalyi év eredménye után részvényenként 50 forint osztalékot fizetnek ki.

Saját részvényeket vesznek A közgyűlés felhatalmazta a Magyar Telekom igazgatóságát, legfeljebb 104 274 254 darab Magyar Telekom törzsrészvény vásárlására. A felhatalmazás célja, hogy a Magyar Telekom jelenlegi részvényesi javadalmazási politikája kibővítésre kerüljön a javadalmazás ezen formájával, ezáltal pedig a részvényesi javadalmazási politika összhangban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés