Előfizetői tartalom

Mekkorák a valós flottakedvezmények?

Hámor Iván
Az újautó értékesítések döntő hányadát továbbra is a céges eladások, flottaértékesítések teszik ki. Az egyes márkák forgalmazói - majdnem mindegyik - erősen törekszenek a lehető legjobb pozíciók elérésére ezen a piacon. Ebben egyik eszközük az árverseny, a listaárakból adott akár jelentős árkedvezmények biztosítása révén is. A márkakereskedőkön keresztül a kisebb cégek, flották számára is elérhető, publikus flottakedvezményeken túl azonban van egy világ, amibe nem szívesen engednek bepillantást. Ez a valódi flottakedvezmények mértéke.

A cégek számára már egy autó beszerzése esetén is flottakedvezményeket biztosítanak a forgalmazók, és ezt akár óriásplakátokon is hirdetik. Ennek mértéke a modelltől, az esetleges raktárkészlettől, illetve a flottapolitikától függően a néhány százaléktól akár a 10%-nál nagyobb mértékig terjedhet. Pesti Tímea, a Leaseplan Hungária Zrt. kereskedelmi igazgatója szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés