Előfizetői tartalom

20 százalék profit nem elég?

1998 óta nem látott emelkedést mutattak a vezető amerikai részvényindexek az idei első negyedévben, közel 20 százalékot emelkedett a Nasdaq, a Nikkei és a DAX, sőt van olyan index is, amelyik már a 2007-ben elért csúcsánál is magasabb szinteken jár. Erős volt az év első három hónapja a részvénypiacokon, amit a vártnál jobb vállalati gyorsjelentések és a biztató amerikai makroadatok is segítettek. Európában azonban már nem ennyire rózsás a helyzet, az eurózóna az idei első negyedévben valószínűleg recesszióba süllyedt, a periféria országok gazdasági visszaesése mellett már Németországban is látszanak a lassulás első jelei. A befektetők figyelme a görög államcsőd és az egyre fenyegetőbb olajár mellett most leginkább Spanyolországra irányul, a hatalmas munkanélküliséggel és költségvetési hiánnyal küzdő országban recessziós spirál kezd kialakulni. A helyi benchmark alig 2 hét alatt több mint 10 százalékot esett, de március vége óta a vezető amerikai és nyugat-európai részvényindexekben is korrekció zajlik. Kérdés, búcsút inthetünk-e a 2009 óta tartó bull piacnak.

Havi összefoglalóinkat az alábbi linkekre kattintva olvashatják:Kapcsolódó cikkünk2012.02.07Nincs. Semmi. Baj.2012.03.06Az összeomlás egyelőre elmaradt, pedig igény az volna ráErős lett az első negyedév Márciusban még alapvetően jó volt a nemzetközi befektetői hangulat, a világ vezető részvényindexei tovább emelkedtek, így összességében régen nem látott emelkedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés